Categorie: carrière
Publicatiedatum: x (2015-2016)

Op theapprentice.nl schrijf ik over alles wat ik tegenkom op het alternatieve carrièrepad dat ik heb gekozen. (link) Alles wat ik hier uit haal – of het nou positief is of negatief –  kan niet alleen leerzaam zijn voor mezelf, maar ook voor een ander. Daarom houd ik het online bij. Ik schrijf trouwens niet alleen over mijn carrière op zich. Nee, integendeel zelfs. Ik schrijf hier ook over de manier waarop ik mijn leefstijl zodanig aanpas dat ik mijn doelen makkelijker kan bereiken. En ik schrijf over maatschappelijke dilemma’s en andere actuele zaken. Er zijn al zat blogs waarop men zijn of haar ongezouten mening geeft over wat dan ook, dus dat hoef ik niet meer te doen. Hier belicht ik de zaak van verschillende kanten, en laat ik het vellen van een eindoordeel aan de lezer over. Ik schrijf niet alleen om mijn verhaal kwijt te kunnen. Ik streef naar maximale betrokkenheid van wie mijn blog ook leest. Daarom maak ik veel gebruik van polls, ontvang ik graag feedback en sta ik open voor het hebben van zo veel mogelijk gastschrijvers.

Carrière

Welke doelen wil ik bereiken? En wat voor stappen onderneem ik om deze doelen te bereiken? Dat lees je hier.

Lees meer

Het Gesprek

Actuele onderwerpen van verschillende kanten belicht.

Het Gesprek is er voor discussies die verder gaan dan het nazeggen van andermans uitspraken. Wil jij écht weten hoe iemand in elkaar zit? Je zou dan een van de artikelen uit Het Gesprek kunnen gebruiken, daar staan namelijk een hoop vragen in.

Lees meer

Levenswijze

Wanneer je een enorme bucket list (link) hebt moet je soms dingen in je leefstijl aanpassen om je doelen te kunnen bereiken. Wat voor dingen zijn dit en hoe wil ik dat gaan doen?

Lees meer

“Experimenten”

Is het verstandig om iets te doen waarvan je niet weet hoe het zal aflopen? Geen idee.

In deze artikelen zit een zeker risico, aangegeven door de “risico-indicator”. Hoe groter het risico, hoe groter de kans dat het bij jou net zo slecht gaat als bij mij of hoe groter de kans dat een ander een verschillend resultaat heeft.

-voorbeelden risico-indicatoren & bijbehorende artikelen- (nog niet gekeurd, vrijwel risicovrij, redelijk risicovol, groot risico)

Meedoen

Veel artikelen zijn voorzien van polls, om te zien hoe andere mensen die dit blog lezen over hetzelfde onderwerp denken. Het is niet erg wanneer we het niet met elkaar eens zijn. Ik zie het juist als iets goeds, omdat je zo leert hoe je een situatie van een andere kant kan bekijken. Daarom sta ik ook open voor feedback, die, als je dat wil, op dit blog gedeeld kan worden.

Wanneer besluit iets te doen waar ik weinig verstand van heb, maar jij wel veel verstand van hebt, denk je dan met me mee? Alsjeblieft? Ik, als “apprentice”, zou daar samen met andere lezers veel aan hebben.

Als je zelf iets wil delen (dat binnen het concept van theapprentice.nl past), maar geen volledig blog wil beginnen, neem dan contact met me op (link). Theapprentice.nl verwelkomt gastschrijvers graag.

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hier.

Of liever een specifiek onderwerp volgen?

Klik dan hier.